Monard Pro Vino uit Zonhoven, een wijnhandel die al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in de import van Franse wijnen, wordt voortaan verdergezet door Birgit Monard. Haar zus Krista, die 14 jaar lang mee aan het roer stond, heeft ervoor gekozen om elders haar carrière een nieuwe wending te geven.

Het was Justin Monard die destijds het bedrijf Monard Pro Vino oprichtte. Zijn dochters Krista en Birgit kregen de passie voor wijn met de paplepel mee, en beslisten 14 jaar geleden om samen de zaak voort te zetten. Met veel succes. Het aanbod werd kwalitatief uitgebreid met topproducten, vooral uit kleinere, familiale wijnhuizen. Dat leverde een ruime en trouwe klantenbasis op. Birgit en Krista Monard wonnen in 2008 trouwens de Livia Award als erkenning voor hun gepassioneerd ondernemerschap.


“Nu Krista recent heeft beslist om een nieuwe wending te geven aan haar carrière, zal ik de onderneming alleen verderzetten”, zegt Birgit Monard. “Het hele team van Monard Pro Vino, en ikzelf in het bijzonder, wenst Krista heel veel succes en wil haar graag bedanken voor haar inzet en de fijne samenwerking.”

Birgit is vastberaden om Monard Pro Vino verder uit te bouwen. “Ik zal met heel veel trots en gedrevenheid mijn schouders zetten onder dit mooie verhaal”, zegt ze. “Dat kan door verder te investeren in het uitbreiden van mijn kennis en netwerk in Frankrijk. Ik leer nog elke dag bij en doe nog steeds fantastische ontdekkingen in familiale wijnhuizen waar nog met heel veel respect voor het product, kwalitatieve wijn wordt gemaakt. Dit primeert voor ons op de kwantiteit. Wat zeker niet wil zeggen dat de bekende ‘grote’ namen uit Bordeaux en Bourgogne in ons aanbod ontbreken.”