Winkelwagen
Account

COTE ROTIE 2017, MD Maison Les Alexandrins

Zwarte, delicate aroma's van koude as, zwart vruchtvlees (bramen, zwarte bes, zwarte olijven). Elegante in de mond met een balans tussen frisheid en power. Een prachtige minerale spanning die deze vintage een geweldige persoonlijkheid geeft. De finish is lang en aromatisch (tonen van violet en zoethout).

Decanteer deze wijn minstens een uur voor het serveren. Drink hem in zijn jeugd: langzaam geroosterd lamsvlees zal een geweldige match zijn voor deze wijn.

  • Inhoud 75 cl
  • Regio Rhône
  • Appellatie Côte Rôtie
  • Bewaartijd 15 jaar
  • Druiven Gerijpt op eiken vaten, Viognier, Syrah
Bbq Kostbare wijn Kaas Wild
€ 49,90
- +
"Domaine & Maison Les Alexandrins" is ontstaan uit een samenwerking van drie bekende wijnbouwers uit het Noorden van de Rhône-vallei: Nicolas Jaboulet, Guillaume Sorrel en Alexandre Caso. Ze ontmoetten elkaar in 2012 toen Nicolas Jaboulet (hoofd van Maison Nicolas Perrin), Guillaume Sorrel en Alexandre Caso (oprichters van het Domaine Les Alexandrins in Mercurol) een project opzetten over Crozes-Hermitage wijngaarden voor het Maison Nicolas Perrin. Door hun gezamenlijke kennis van de terroirs en wijnen van de noordelijke Rhône-vallei en hun oog voor de grote wijnen van hun regio besluiten ze al snel om in de toekomst verder samen te gaan werken. De wens van Sorel en Caso om de wijnen van Domaine Les Alexandrins verder te promoten en de intentie van Jaboulet het Maison Nicolas Perrin in het hart van de noordelijke Rhône-vallei te verankeren, draagt enkel maar bij tot hun samenwerking. Al in 2015 wordt Maison Nicolas Perrin vooral geassocieerd met Domaine Les Alexandrins: Maison Nicolas Perrin verandert vervolgens zijn naam in "Domaine et Maison Les Alexandrins". De fusie maakt het mogelijk om de droom van het landgoed Les Alexandrins na te streven; wijnen maken uit het Noorden van de Rhône-vallei die gekenmerkt worden door een classicisme in zijn meest pure vorm en om het Maison Nicolas Perrin te transformeren in Maison Les Alexandrins en zodoende het reeds alom erkende aanbod nog verder uit te breiden.