Winkelwagen
Account

CHATEAUNEUF-DU-PAPE 2017, MC Château de Beaucastel -BIO-

Uiterste verfijning uit de Rhône en de topcuvée van de familie Perrin.Hier is alles wat de Rhone-wijnen zo gemakkelijk herkenbaar maakt (vruchtenconfituur, kruidigheid en lichtjes animaal) perfect afwezig. Uitgesproken gedistingeerde expressie dankzij een verfijnde mix van mineraliteit, vinositeit (Kirsch), subtiele rokerigheid en de absolute discretie op het gebied van de fijnste houtpresentie (ceder, laurier). In de mond prachtig versmolten en fijn vloeiende aanzet. Een strelend zachte textuur die eerder associaties oproept met zijden dan met fluweel. Het tactiele mondcontact is dat van de grote wijn: subtiel, bijna terughoudend ondanks de enorme smaakweelde die er onmiddellijk op volgt. Zeer grote diner wijn en ongekend verfijnd voor een Châteauneuf-du-Pape van top-niveau bij het fijnste haarwild en lamsvlees.

  • Inhoud 75 cl
  • Regio Rhône
  • Appellatie Châteauneuf-du-Pape
  • Bewaartijd 25 jaar
  • Druiven Gerijpt op eiken vaten, Roussanne, Bourboulenc, Grenache, Clairette, Picardan, Syrah, Counoise, Cinsault, Mourvèdre, Picpoul, Muscardin, Terret Noir, Vaccarèse
Bbq Kostbare wijn Kaas Kip Zachte wijn Wild
€ 115,00
- +
De familie Perrin is één van de meest vooraanstaande wijnfamilies in Frankrijk. Sinds vijf decennia lang heeft familie Perrin verschillende wijngaarden aangekocht met de beste terroir van de Zuid Rhône, maar is echt bekend geworden met het Fameuze Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Zij zijn eigenaar sinds 1909 en werken al biologisch sinds de jaren 50, wat uniek is. Ze hanteren dezelfde principes bij al hun wijnen als bij hun top wijn Beaucastel. Enkel de beste druiven van de best gelegen wijngaarden worden gebruikt, de vinificatie gebeurt met de grootste zorg en de typische karakteristieken van elke streek in de Rhône komen mooi tot uiting in de wijnen van Perrin.