In 1977 ruilde de heer Justin Monard zijn job als medisch afgevaardigde in voor zijn grote passie: wijn. Als groot wijnliefhebber en ervaren wijndrinker had hij slechts één doel voor ogen : kwalitatief één van de beste wijnhandelaren in België worden.

Na meer dan 35 jaar is het resultaat verbluffend. De naam 'Justin Monard' is in de gehele BENELUX uitgegroeid tot een begrip van absolute kwaliteit in de wereld van wijn en wijnbeleving. Dit omdat wij in Frankrijk, ter plaatse op zoek gaan naar ontdekkingen en interessante relaties prijs/kwaliteit. Sleutelwoorden van dit succes zijn eveneens een zeer professionele, persoonlijke en eerlijke begeleiding aan de klanten met de keuze van de wijnen en een perfecte service.
Eind 2004 laat stichter Justin Monard zijn bedrijf over aan zijn twee dochters Krista en Birgit Monard.

Op 10 september 2010 overlijdt Justin Monard na een korte strijd tegen kanker.

WIE ZIJN WIJ
De hedendaagse trend is duidelijk 'back to the roots' of terug naar de oorsprong. Gedaan met het artificiële, met de te hoge alcoholgehaltes of druiven die buiten hun natuurlijk gebied aangeplant worden. Elke wijnstreek moet zich identificeren met zijn eigen druiven en de daaraan gekoppelde strenge reglementeringen. Deze tendens is op maat geschreven voor de wijnen uit de 'oude' wereld, een term die trouwens te pas en te onpas uit zijn context gehaald wordt.

Vandaag bieden wij u een zeer ruim assortiment aan van hoogstaande kwaliteitswijnen uit alle streken van Frankrijk. Onze doelstelling is u als wijnliefhebber te voorzien van de beste wijnen naar ieders budget.

Bent u zakenman, particulier, restaurateur of gewoon wijnliefhebber, een klein team van wijnspecialisten staat vandaag ter uwer beschikking voor professioneel advies bij de aankoop van de wijnen. Wij ontvangen u graag in één van onze gezellige degustatiezalen en bieden u de gelegenheid de wijnen te proeven alvorens aan te kopen.

De wijnen vermeld op deze website zijn behoudens uitputting van stock steeds in voorraad en worden bewaard in onze magazijnen met een constante temperatuur van 12 ° C. en een perfecte vochtigheidsgraad.

Indien gewenst kunnen de bestelde wijnen bij u aan huis geleverd worden. Dit gebeurt steeds na telefonische verwittiging en duidelijke afspraak met de klant.

In 2008 ontvangen Birgit en Krista Monard de Livia Award. Dit is een onderscheiding voor 'Ondernemende vrouwen met een voorbeeldfunctie'.

In 2010 worden Birgit en Krista Monard geridderd door de Franse minister van landbouw en visvangst Mr. Barnier tot 'Chevalier dans l'ordre du Mérite agricole'.

In 2011 wordt Birgit Monard één van 10 Vlaamse ambassadeurs voor het vrouwelijk ondernemerschap van Mabizz/Unizo en mag volgende titel nog aan haar naam toevoegen: 'European Female Entrepreneurship Ambassador at European Commission'.

In mei 2018 verlaat Krista Monard het bedrijf en sindsdien is Birgit Monard alleen aan ’t roer bij Monard Pro Vino.

Birgit Monard


In Memoriam
Op 10 september 2010 hebben wij afscheid moeten nemen van een grote naam in de wijnwereld, ons vader de heer Justin Monard. Hij werd internationaal gerespecteerd voor zijn kennis en eerlijke manier van zakendoen.

Lees hier het volledige bericht.